Dette er en dejlige sommer rat, som kan serveres enkelt stående til en støre menu eller man laver den i støre mængder som en garniture til en grill aften.
4 personer.
24 stk, Grønne Asparges.
200 gr. Nye Samsø kartofler.
1 dl. Oliven olie.
2 stk. Radiser.
2 stk. Skalotte løg.
3 kviste. Citrontimian.
½ Citron.
100 gr. Ryge smule.
Røger kartoffel creme:
Tag en gammel gryde og læg ryge smule i bunden, tag noget sølvpapir og krøl det løst sammen og lig det ned i gryden. Tag dine ny kogte kartofler og lig dem oven på sølvpapiret, lig låg på. Sæt gryden over svag varme i ca. 5 min. Husk at tænde emhætten.
Tag de ny røget kartofler og lig dem i en blender, krydder med salt og peber og blend det i ca. 8 til 10 minutter mens olien tilsattes lid efter lidt.
Pres kartoffel massen i gemmen en sigte. Fin hak 1 Radise og 1 Skallotte løg og vend det forsigtig sammen.
Grønne Asparges:
Koge Aspargesene i 2 liter kogende vand tilsat 2 tske. Salt og 1 tske. Sukker. Koge i 2 minutter.
Anretning:
Lige Aspargesene på en tallerken, drys med Citrontimian, tynd skåret Radise , tynd skåret Løg ringe, og dryp med Citron saft og oliven olie. Krydder med Salt og peber.
Lig en pæn kugle creme ved siden af Aspargesene.
Tid:
Røget kartoffel creme tager ca. 30 minutter.
Er cremen lavet på forhånd, tager det 10 minutter for retten.
Tips:
Stege et pænt stykke fisk eller kylling og servere med Aspargesene og man har en dejlige hoved ret.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar