En dejlige kold sauce
som kan bruges som dip eller en dressing
til alle sommerens grønsager.
Antal personer:
4 personer.
Ingredienser.
1 ds. Tun i olie.
2 dl. Olivenolie.
1 stk. Lime.
½ dl. Vand.
800 gr. Små kogte kartofler.
400 gr. Cherrytomater.
100 gr. Lufttørret Skinke.
100 gr. Kapers.
200 gr. Kirsebær.
1 stk. Rødløg.
Lille bundt Basilikum.
Lille stk. Peberrod.
Havsalt & kværnet peber.
Fremgangsmåde:
Tun Sauce:
Kør tun, lime saft, olivenolie og 50 gr. kapers i en blender, tilsæt vand til den er flot blank og smag til med frisk kværnet peber. Stil den på køl til senere brug.
Kog de små kartofler til de er møre, køl dem af og halvere dem. Halvere cherrytomaterne, udsten kirsebærne og halvere dem. Skær løget i tynde ringe, Hak basilikum og skræl peberroden. Lige inden servering skæres den lufttørret skinke i meget tynde skiver.
Anretning:
Fordel kartofler, cherrytomater, kirsebær og løg på en tallerken. Drys 50 gr. Kapers og basilikum over grønsagerne. Dryp tun saucen ud over retten og fordel skinken på tallerken. Riv lidt peberrod ud over det hele og slut af med frisk kværnet peber.
Tips:
Saucen kan bruges til alle slags grønsager og kødet kan skiftes ud med lidt røget fisk Laks, hellefisk eller makrel.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar